رئیس سرویس اطلاعات داخلی بریتانیا میگوید نباید تصور کرد که با مرگ اسامه بن لادن تهدیدهای ترویستی از میان رفتهاند
جاناتان اوانز، رئیس سرویس اطلاعات داخلی بریتانیا (ام آی 5) گفته است تعداد رو به افزونی از شهروندان بریتانیا برای دریافت آموزشهای تروریستی به کشورهای عربی میروند.
آقای اوانز گفت در حال حاضر نزدیک به دویست تن از افراد مقیم بریتانیا با گروه های پیکارجو در جهان عرب ارتباط دارند و از زمان بهار عربی، برخی مناطق در جهان عرب، فضای مساعدی را برای فعالیت القاعده فراهم کرده است.
آقای اوانز افزود که توطئه علیه منافع اسرائیل در هند، جمهوری آذربایجان و سایر نقاط موجب بروز نگرانیهایی در باره فعالیت ها و نیات ایران شده است.
رئیس سرویس اطلاعات داخلی بریتانیا گفت بازگشت به تروریسم دولتی توسط ایران یا حزب الله لبنان در واکنش به افزایش فشارها بر رهبری ایران را نمی توان منتفی دانست.
سرویس اطلاعات داخلی بریتانیا از مدتها پیش گروهی را مامور دنبال کردن اطلاعات مربوط به اقدامات خصمانه ایران در بریتانیا کرده بود اما گفته می شود که به دلیل افزایش نگرانی از اقدام تلافی جویانه ایران در برابر حمله احتمالی به تاسیسات هسته ای آن کشور، این گروه اخیرا تقویت شده است.
رئیس سرویس اطلاعات داخلی بریتانیا گفت نباید تصور کرد که با مرگ اسامه بن لادن، رهبر گروه القاعده، تهدیدهای ترویستی از میان رفته اند.
او گفت در خیابان ها و در خودروها در بریتانیا، افرادی هستند که خواهان دست زدن به حملات تروریستی هستند.
آقای اوانز افزود در گذشته، ۷۵ درصد پرونده های ضد تروریستی به گونه ای به افغانستان و پاکستان مرتبط بودند اما این میزان در حال حاضر به زیر ۵۰ درصد رسیده است.
او گفت تعداد اندکی از جهادی های بریتانیا به نقاطی چون سومالی و یمن رفته اند و این نگرانی وجود دارد که ممکن است پس از بازگشت به کشور، تهدیدی برای امنیت بریتانیا به حساب آیند.
حملات سایبری
رئیس سرویس اطلاعات داخلی بریتانیا گفت سازمانش در تلاش برای مقابله با میزان "حیرت انگیزی" از حملات سایبری به صنایع این کشور است.
او در اولین سخنرانی خود طی دو سال گذشته نسبت به "آسیب پذیریهای" اینترنت که تبهکاران و دولتها از آن سو استفاده میکنند، هشدار داد.
رئیس سرویس اطلاعات داخلی بریتانیا گفت که حملات سایبری، تهدیدی برای امنیت، دقت و اعتبار اطلاعات به شمار میروند.
او این حملات را نه تنها تهدیدی برای دولت بلکه برای موسسات و نهادهای علمی و تجاری هم دانست و گفت تنها اسرار دولتی در خطر نیستند بلکه ایمنی و امنیت زیرساختارهای کشور، مالکیت فکری که اساس و شالوده رفاه آینده را تشکیل میدهد و اطلاعات حساس تجاری هم در خطرند.
رئیس سرویس اطلاعات داخلی بریتانیا از طرحی خبر داد که به موجب آن اطلاعات بیشتری از شبکه های اجتماعی جمع آوری می شوند و گفته است این یک اقدام "ضروری" برای مقابله با جرایم از جمله تروریسم است.
آقای اوانز هشدار داد که المپیک ۲۰۱۲ لندن، "هدف جذابی" برای گروههای تروریستی است اما در عین حال خاطرنشان کرد که مقدمات و تدابیر امنیتی پیش بینی شده و به همین دلیل این بازیها نمیتوانند، هدف آسانی به شمار آیند.
او گفت بدون شک، شبکههای تروریستی انجام حمله را (در زمان این بازیها ) مد نظر قرار دادهاند.