عده ای از شهروندان اهوازی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از كاهش كیفیت و همچنین اندازه و حجم قرص های نان پس از افزایش اخیر نرخ نان اظهار ناخشنودی می كنند.
'رقیه مرتضایی'، یكی از شهروندان اهوازی در خصوص كیفیت نان به خبرنگار ایرنا گفت: متاسفانه با وجود گران شدن قیمت نان، كیفیت آن بهتر نشده و حجم و اندازه آن نیز به لحاظ كمی كاهش یافته است.
وی نازكی و خشك شدن نان و در مواردی سوخته بودن آن، استفاده از جوش شیرین و همچنین سفت بودن نان ها را از معایب نان های تولیدی در نانوایی ها این شهرستان عنوان كرد.
'علی دلفی'، دیگر شهروند اهوازی نیز در مورد كیفیت نان گفت: با توجه به اینكه نان یكی از كالاهای پر مصرف سبد خرید خانوارهای ایرانی است، ضرورت دارد كیفیت و اندازه آن نیز در هر مرحله از افزایش قیمت ها مورد توجه قرار گیرد.
'مسعود میسایی'، دیگر شهروند اهوازی، هدفمندی یارانه ها و افزایش قیمت نان را از زاویه ای دیگر بازگو كرد و گفت: از زمان افزایش قیمت نان در آغاز طرح هدفمند كردن یارانه ها تاكنون، صرفه جویی در مصرف نان بیشتر شده است كه می تواند حاكی از بهینه شدن مصرف باشد و این موضوع با اهمیتی است, اما در كنار این موضوع باید به كیفیت نان نیز توجه شود.
وی با تاكید بر اینكه افزایش قیمت ها نباید به گونه ای باشد كه به اقشار كم درآمد و آسیب پذیر جامعه فشار وارد آورد، افزود: متاسفانه پس از گرانی ها، كیفیت نان های تولیدی به شدت كاهش یافته است كه این امر مصرف كنندگان را به سمت استفاده بیشتر از نان های فانتزی سوق داده است.
رییس اتحادیه نانوایان اهواز پس از گرانی قیمت آرد و نان از شرایط موجود اظهار نارضایتی كرد و گفت: از زمان هدفمند كردن یارانه ها، فعالیت نانوایان غیرمجاز و خانه پزی در كنار گرانی آرد و نان، نانوایان اهوازی را به مرز ورشكستگی سوق داده است.
'امیر دهقان' گفت: از زمان حذف یارانه آرد، فعالیت نانوایان غیرمجاز در محله ها و همچنین نانوایان خانگی و رستوران ها نیز بیشتر شده است كه این امر علاوه بر پخت نان در محیط های غیراستاندارد و غیر بهداشتی باعث از دست رفتن بخشی از مشتریان نانوایان مجاز شده است.
وی در ادامه كاهش كیفیت نان و ناخرسندی مردم را نیز ناشی از فعالیت نانوایان غیر مجاز دانست و گفت: با توجه به اینكه نظارت قانونی بر فعالیت نانوایان غیرمجاز انجام نمی شود, این نانوایان در خمیر نان از جوش شیرین استفاده می كنند كه همین امر باعث افت كیفیت نان شده است.
وی همچنین نازگی و پخت ناكافی و سوختگی نان را از دیگر مواردی دانست كه ناخشنودی مردم را به دنبال داشته است
دهقان در این رابطه تصریح كرد: این گونه موارد نیز بیشتر در نانوایی های غیر مجاز مشاهده می شود.
رییس اتحادیه نانوایان اهواز در ادامه و در اعتراض به فعالیت نانوایی های غیر مجاز و خانه پزها گفت: با فعالیت این نانوایی ها، مشتریان نانوایان دارای مجوز نیز كاهش یافته است و همین امر باعث می شود خمیر تهیه شده توسط این نانوایان نیز بیشتر از حد مجاز بماند و كیفیت نان این نانوایان نیز در زمان ارایه به مشتری كاهش یابد.
وی گفت: از زمان اجرای طرح هدفمند كردن یارانه ها، نرخ هر كیسه آرد با گذر از سه مرحله از كیسه ای 7 هزار ریال قبل از هدفمندی یارانه ها به ترتیب 180، 120 و 230 هزار ریال افزایش یافته است كه با توجه به مشكلات اقتصادی، خرید آن خارج از توان نانوایان است.
دهقان همچنین از فعالیت دلالان در بازار آرد خبر داد و گفت: بیشتر كارخانه های تهیه و توزیع آرد به طور مستقیم با نانوایان وارد معامله نمی شوند و نانوایان مجبور هستند از طریق واسطه ها و با قیمت بالاتری اقدام به خرید آرد كنند.
وی افزود: در زمان حاضر نانوایان هر كیسه آرد 230 هزار ریالی را به نرخ 240 هزار ریال از دلالان خریداری می كنند كه همین امر باعث شده تا میزان پخت هر نانوایی از 16 كیسه آرد به 6 كیسه در روز كاهش پیدا كند.
رییس اتحادیه نانوایان اهواز در ادامه گفت: از زمان اجرای قانون هدفمند كردن یارانه ها تنوع پخت نان در شهر اهواز زیاد شده بود, اما گرانی آرد و افزایش هزینه انرژی های مصرفی، كارگر و كاهش خرید مردم باعث تعطیلی تعدادی از این نانوایی ها شده است.
دهقان افزود: در حال حاضر یك هزار و 200 نانوایی در سطح شهر اهواز فعالیت می كند كه از این تعداد 300 نانوایی به صورت غیر مجاز و در شرایط غیر بهداشتی فعالیت می كنند.
بر اساس آخرین نرخ های تعیین شده، قیمت هر قرص نان لواش در اهواز یك هزار و 250 ریال، تافتون یك هزار و 400 ریال و سنگك بدون كنجد یك هزار و 500 ریال تعیین شده است.
همچنین قیمت هر قرص نان بربری در اهواز سه هزار ریال و لواش نیمه اتوماتیك 900 ریال تعیین شده است. ك/4 7153/641/320